Heb je moeite met het opstellen van een professioneel lichtplan en vind je het een uitdaging om je lichtontwerp zelfverzekerd aan je klant te presenteren?
Raak je steeds vaker in gesprek met klanten die vragen om een lichtplan bij je interieurontwerp, maar ben je momenteel terughoudend of stuur je ze zelfs door naar iemand anders?
Ben je onzeker over welke technische en decoratieve lichtmerken passen binnen het budget van je klant? Hierdoor loop je vast in het bedenken van voorstellen en besteed je uren aan online zoekwerk.
Verlang je ernaar om de technische vragen over lichtkeuzes van je opdrachtgevers of de elektricien met vertrouwen te beantwoorden, maar lukt dit niet altijd?
Schrijf je dan nu in en start direct!
De investering bedraagt 397 exclusief BTW (of in 2 termijnen van 199 euro)
Ik heb de Lichtschool Live dagen gevolgd. Dit was zeer leerzaam en je leert heel anders kijken naar licht. De functies, de mogelijkheden, van basis tot sfeerverlichting alles kwam voorbij. Annelies is een gedreven en enthousiaste docent die enorm veel kan vertellen over alles wat met licht te maken heeft. Een aanrader!
Marieke van Pimpelwit interieuradvies
Het was ontzettend leerzaam deze live dagen en leuk om ook andere uit het vak te spreken en kennis te delen! Ik kan alle lesstof direct bij ons in de winkel toepassen! Tot een volgende keer weer!
Emma Nedersigt - lichtontwerper De Klare Lijn Leiden
De trainingen van Annelies waren heel leerzaam. Ik volgde de Lichtschool Live dagen en heb zo ontzettend veel kennis vergaard. Het ‘lichtvak’ was voor mij relatief nieuw maar door deze trainingen kreeg ik een goede basis die ik verder in de praktijk kan brengen. De training is interactief, er is veel ruimte voor vragen en door de praktijkopdrachten ga je zelf het geleerde toepassen. Kortom, wil je kennis over verlichting opdoen? Dan kan ik de Lichtschool zeker aanraden.
Rie-Anne Faber - Favoriet Interieur
Dan durf ik te wedden dat je dit scenario herkent;
Klinkt dit bekend? Dan is het tijd voor een verandering.
De deuren van deze meest creatieve online lichtcursus in België en Nederland!
Haar vader was elektricien en thuis altijd bezig met het knutselen aan lampen en het ophangen van die lampen, vertelt Annelies Valentijn in het zonverlichte kantoor van Studio Valentijn in Breukelen.
‘De liefde voor licht zit waarschijnlijk toch in de genen, al heb ik die passie pas op latere leeftijd ontwikkeld.’
Na de Willem de Kooning Academie, de Rotterdamse kunstacademie, ging ze aan de slag als interieurarchitect en was licht maar een klein onderdeel van haar werk. Totdat ze terechtkwam bij een ontwerpbureau in Amsterdam waar alleen lichtplannen ontwikkelen de corebusiness was.
‘Het leek me saai, maar het tegendeel bleek waar. Licht is magisch.’
Ze raakte gefascineerd door het immense effect van licht op een ruimte en ook door de kleurbeleving van licht. ‘In Nederland, waar het ’s winters vroeg donker is en het nogal eens koud en nat kan zijn, wordt in restaurants voor lichtkleuren gekozen die “warm” ogen — licht met een gele of oranje ondertoon. In landen waar de zon hoger aan de hemel staat, zoals Spanje, Portugal en Italië, eet je in restaurants onder een bak tl-licht omdat dat witte licht wordt geassocieerd met koelte. Dat is wat licht kan doen.
Het betovert je.’
Lachend: ‘Het heeft mij betoverd.
Ik ben de hele dag door met licht bezig, ook in mijn vrije tijd. Het is een soort tic geworden. In een restaurant loop ik steevast naar de wc om te zien wat ze daar voor licht hebben gebruikt en gewoon een film kijken is er niet meer bij. Dan let ik op de bureaulamp en roep ik: “Oh, daar staat een Tolomeo.”
Irritant voor mijn gezelschap en zelf zit ik natuurlijk totaal niet meer in die film.’
In 2006 begon ze voor zichzelf en richtte ze Studio Valentijn op. Met een team van freelancers werkt ze intussen voor zowel particulieren als zakelijke opdracht- gevers aan kleine en grote projecten.
Denk aan een zolder of een serre en aan bibliotheken en uiteraard villa’s in Het Gooi.
Eveneens verzorgt ze jaarlijks het licht tijdens de TEFAF, de kunstbeurs in Maastricht. ‘Het is geweldig om schilderijen van oude meesters, antieke juwelen, vazen en andere miljoenenobjecten uit te mogen lichten.’
Wil je nu echt doorknallen en aan de bak?
Ben jij klaar met onzeker te zijn over je lichtplannen en wil jij nooit meer twijfelen over je werk?
Stel het niet langer uit!
Werk de komende 6 maanden samen met mij
Een goed doordacht lichtplan gaat verder dan enkel decoratieve armaturen plaatsen. In deze online lichtcursus leer ik je kijken naar en werken met licht: direct en indirect licht, lichtkleur en -contrast en licht op verschillende hoogtes.
Ik leg je mijn bewezen layered lighting methode uit die ervoor zorgt dat je precies die licht-pijnpunten in een bestaand interieur kunt benoemen en de methode waarmee je voor een nieuw lichtplan precies voldoende licht voorstelt.
In deze online lichtcursus leer ik je in 3 waardevolle online lessen van ieder 75 minuten alles over licht en creatieve lichtplannen maken. De techniek helder en praktisch uitgelegd.
De online lichtcursus bestaat in totaal uit de volgende 11 modules en videolessen
Les 1: Wat is licht - duur: 75min
Introductie wat is licht. Alle technische termen en lichtbegrippen komen voorbij. Wat is het verschil tussen lumen en watt. Hoe pas je de verschillende Kelvin waarden toe in projecten. Wat is LUX, luminantie, CRI en RA waarde? Ik leer het je op een begrijpelijke toepasbare manier.
Les 2: Een lichtpan leren maken in 7 stappen - duur: 75min
Maak jouw interieurontwerp compleet met een professioneel lichtplan. Ik leer je in 7 stappen van licht naar lichtplan. De sleutel tot succes is denken in lichtruimtes! Ik ga je meenemen in het maken van een vlekkenplan, lichtanalyse, programma van eisen en het maken van een groepen- en schakelplan.
En het allerbelangrijkste je lichtplan kunnen onderbouwen en presenteren naar je klant met mijn unieke ‘layered lighting’ systeem. Je staat hiermee zekerder in je schoenen en je maakt je interieurontwerp compleet.
Les 3: Praktische licht-tips en trucs - duur: 75min
Aan de hand van 2 praktijkvoorbeelden van een woonkamer laat ik je heel veel gouden tips en trucs zien om zelf aan de slag te gaan met het maken van een lichtplan. Hoe zit het ook alweer met de afstand van spot tot wand? Heb ik voldoende licht in mijn lichtplan? Hoeveel lumen heb ik nodig voor de centrale hanglamp in de slaapkamer? Welke bundelbreedtes pas ik toe op welke plekken in de ruimte? Op al deze vragen en meer krijg je een antwoord.
We sluiten elke les af met een kleine huiswerkopdracht via Instagram ( tijdsinvestering: ca. 1uur )
Video modules
Online les is superhandig, lekker vanuit je eigen stoel meekijken en meeschrijven. Maar niets is fijner om af en toe even bij de les geroepen te worden en je lichtvragen of struggles bij een project live te kunnen stellen.
Dat kan!
Data:
- dinsdag 28 november 10.00u
- dinsdag 16 januari 2024 10.00u
- dinsdag 12 maart 2024 10.00u
wanneer je besluit later dit jaar in te stappen dan zijn dit de live check in momenten:
- dinsdag 14 mei 2024 10.00u
- dinsdag 16 juli 2024 10.00u
Investering: 397 euro ex btw
Items van de online community:
Na afronding van deze online lichtcursus zul je in staat zijn om:
➤ Je ontvangt na inschrijving een bevestigingsmail + de factuur voor je eigen administratie zodat je het zakelijk kunt aftrekken.
➤ Je kunt op elk moment instappen. Gelijk na je betaling ontvang je de inlogcodes via de mail en kun je direct aan de slag.
➤ Je krijgt 6 maanden toegang tot de online lichtcursus. Zo kun je het op je eigen tempo volgen.
➤ Je ontvangt na het doorlopen van alle modules een certificaat / bewijs van deelname.
➤ Je kunt meedoen met 3 live groeps online check-in sessies waarin ik al je vragen beantwoord. Kun je daar niet bij zijn, dan kun je je vraag mailen en komen we er inhoudelijk in de sessie op terug.
➤ Je kunt de online lichtcursus volgen via de computer, maar ook via je mobiel op een speciale app.
➤ De investering bedraagt 397 euro exclusief BTW. Je mag het ook in 2 maandelijkse termijnen van 199 euro exclusief BTW betalen.
➤ Je kunt tot een bedrag van 2000 euro terugkrijgen met de PPO subsidie. Hier lees je er meer over